ADANA / SEYHAN - Gazi Anadolu Lisesi

Gazi Anadolu Lisesi

GÜRSELPAŞA MAH. 75345 SK. NO 4 SEYHAN / ADANA Posta Kodu 01200
Vizyon
Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin temel özelliklerini kapsayacak şekilde, Türk Milli Eğitimi´nin amaçlarını gerçekleştirmeye yönelik, öğrencilerin kişisel yeteneklerini ve bağımsız düşünme becerilerini geliştirerek, geleceğe dönük düşünebilen, araştıran, öğrenen, öğrendiklerini yerinde kullanabilen, teknolojiden olumlu yönde faydalanabilen, çevreye ve insanlara karşı duyarlı, sosyal becerilerini geliştirmiş bireyler yetiştirmek için varız.
Misyon
Türkiye´nin bugün bulunduğu noktadan, çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmasına katkılarda bulunacak; ilimde, fende, sanatta, sosyal alanda, sporda ve Atatürk´ün gösterdiği hedefler doğrultusunda ve Milli ve Manevi değerlerine bağlı her türlü bilgi, beceri, donanım ve davranışa sahip bireyler yetişmesini sağlamak.
Başarılar
Okulumuzun sosyal ve kültürel alanlarda birçok başarısı ve almış olduğu ödüller bulunmaktadır.
Biyoloji Laboratuvarı :1
Öğretim Şekli :Tam gün
08.30-15.30
Klima
İngilizce -Almanca
144,166 nolu belediye otobüsleri,35 numara Fevzipaşa Nedimbey otobüsleri
Şehir merkezinde
Kontenjan Bilgileri
Her yıl 12.sınıftan mezun olan öğrenci sayısı kadar kontenjan verilmektedir.2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı için 6 sınıf 216 kontenjan verilmiştir.2021-2022 Eğitim-öğretim yılı için 5 sınıf 150 kontenjan verilmiştir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
430-469 OKULUMUZ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÖZEL PAROĞRAM VE PROJE UYGULANAN ANADOLU LİSESİ(PROJE OKULU) OLMUŞTUR.
Okulun Sınav Başarı Durumu
YGS %100
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
%72
Diğer Hususlar
KALİTE POLİTİKAMIZ; GENÇLİĞİMİZİ, KİŞİSEL YETENEKLERİNİ VE BAĞIMSIZ DÜŞÜNME BECERİLERİNİ GELİŞTİREN, İLERİYE DÖNÜK DÜŞÜNEBİLEN, ARAŞTIRMACI, ÖĞRENDİKLERİNİ YERİNDE KULLANAN, ÇEVREYE VE İNSANLARA KARŞI DUYARLI BİREYLER OLARAK YETİŞTİRMEK VE TERCİH EDİLİR KURUM OLMAK. OKULUMUZ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÖZEL PAROĞRAM VE PROJE UYGULANAN ANADOLU LİSESİ(PROJE OKULU) OLMUŞTUR.