ADANA / SEYHAN - Gazi Anadolu Lisesi

May

Gazi Anadolu Lisesi 2. Dönem Veli Toplantısı, 26 Nisan 2024 tarihinde Cuma  günü 18.00-20.00 saatleri arasında yapıldı.

Okul Müdürü Mustafa DÖNMEZ tarafından eğitim ve öğretim süreciyle ilgili veliler bilgilendirildi.

Velilere, öğrencilerin ara karneleri dağıtıldı.

Eğitim ve öğretim adına verimli bir veli toplantısı gerçekleşti.

Mrt

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürümüz Sayın Cengiz METE, Seyhan Milli Eğitim Müdürümüz Murat ÇELİK ve İl MEM Şube Müdürümüz Selçuk TAŞYÜREK,  25.03.2024 tarihinde pansiyonumuzu ziyaret ederek iftar yemeğinde öğrencilerimizle birlikte bir araya geldiler.

Ramazan ruhunu ve sevincini bizlerle paylaşmalarından ve ziyaretlerinden dolayı kendilerine şükranlarımızı sunuyorum

Mrt

Bugün, vatan savunması için cesaret, dayanışma, mücadele, azim,  inanç, fedakarlık ve kahramanlıkların gösterildiği "ÇANAKKALE ZAFERİ"nin 109. yıl dönümü.

Yüce Türk milletinin,  Çanakkale’de yazdığı bir destandır.

Çanakkale demek, Türkün şanlı tarihine şehit kanlarıyla yazılmış vatan ve millet demektir.

O yüzden geçilememiştir ve işte,  o yüzden geçilemeyecektir.

Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum diyen Mustafa Kemaller demektir Çanakkale.

Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Bu vatan size minnettardır.

Çanakkale Zaferimizin yıl dönümü tüm milletimize kutlu olsun!

Mrt

12 Mart İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladık ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u saygı ve rahmetle andık.

Şbt

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma etkinlikleri çerçevesinde il bazında hazırlanan “İstiklal Marşı’nı En Güzel Ben Okuyorum “ yarışmasının okullar düzeyinde yapılacak yarışmayı bugün okulumuzda milli duyguların yoğun bir biçimde hissedildiği coşkulu bir ortamda gerçekleştirdik.

Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor, katılan tüm öğrencilerimizi katılımlarından dolayı kutluyorum.

Şbt

Gazi Anadolu Lisesi olarak 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönemi, başarılı bir şekilde tamamlandı ve coşkulu bir karne töreniyle öğrencilerimize karneleri, Teşekkür ve Takdir Belgeleri verildi.

1.Dönem Başarı Sıralaması

9. sınıfların 1.si 97,42 ortalama ile 9/A sınıfından Irmak ÖZKAN

10.sınıfların 1.si 98,01 ortalama ile 10/D sınıfından Muhammet Batuhan İSPİR

11. sınıfların 1.si 99,49 ortalama ile 11/A sınıfından Nazlıcan KARABIYIK

12. sınıfların 1.si 100 ortalama ile 12/E sınıfından Ekin ÖZTÜRK olmuştur.

Okulumuzda öğrenci mevcudu 615 olup

539 öğrencimiz Takdir Belgesi,

53 öğrencimiz Teşekkür Belgesi,

106 öğrencimiz Onur Belgesi almıştır.

Tüm öğretmen ve öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyor, güzel bir tatil geçirmelerini diliyorum.

Şbt

MEB Dönem Sonu Faaliyet Haftası Planı doğrultusunda, okulumuzda tüm öğretmen ve öğrencilerle birlikte kültür-fizik hareketleri, şiir okuma etkinliği, gezi, voleybol maçı, tecrübe paylaşımı; sınıflarda hitabet oyunları, kelime oyunu gibi etkinlikler yapılarak hem eğlenceli hem de eğitici bir hafta geçirildi.

Ock

Milletimizin şanlı tarihi, her zaman onur duyulacak eşsiz destanlar ve zaferlerle doludur.

5 OCAK,  Adana’nın kurtuluş mücadelesinin özgürlüğe dönüştüğü gündür.

5 OCAK; vatan, millet, devlet ve bayrak aşkımızın coştuğu gündür.

“Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 15 Mart 1923 tarihinde Adana’yı ziyaretlerinde, Kurtuluş mücadelesi kararını Adana’da aldığını, “Bende bu vakayiin ilk hiss-i teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur” veciz sözü ile ifade etmiştir.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; tüm şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi, rahmet,  minnet ve saygıyla anıyorum.

Ock

Gazi Anadolu Lisesi 1. Dönem Veli Toplantısı, 2 Aralık 2023 tarihinde Cumartesi günü 13.00-16.00 saatleri arasında yapıldı.

Okul Müdürü Mustafa DÖNMEZ, okulumuzdaki eğitim ve öğretim süreciyle ilgili velileri bilgilendirdi.

Sınıf rehber öğretmenleri tarafından velilere, öğrencilerin ara karneleri dağıtıldı.

Velilerimiz, tüm ders öğretmenleriyle de görüştü.

Eğitim ve öğretim adına verimli bir veli toplantısı oldu.

Ara

Kahramanlık temalı şiir okuma yarışmamıza Adana il geneli 15 okul katılmış olup katılımcılara Katılım Belgesi, okullarına Teşekkür Belgesi verilmiştir. Yarışmamız milli duyguların canlandığı bir ortamda coşkuyla gerçekleşmiştir. Dereceye giren öğrenciler ve ödülleri;

1-Rümeysa İNCE-Karaisalı Atatürk Ortaokulu-5000 TL ve Başarı Belgesi
2-Gökalp ÇAMSARI- Yüreğir Şehit Hilmi Bardakçı Ortaokulu-3000 TL ve Başarı Belgesi
3-Kayrahan SARIÖZ-Çukurova DSİ Baraj Ortaokulu- 1000 TL ve Başarı Belgesi

Katılım sağlayan tüm okullara teşekkür ediyor, dereceye giren öğrencileri tebrik ediyoruz.

Ara

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928'de Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olan 24 Kasım'ı kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün olmak üzere tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Ara

Cumhuriyetimizin kurucusu ve Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı minnet ve rahmetle andık.

Ara

Türkiye Cumhuriyeti 29 Ekim 1923'te Türk milletinin kanı, canı, inançları ve sınırsız fedakarlığıyla kurulmuştur.

Unutmayalım ki bağımsızlığımızın bedeli yüzbinlerce ecdadımızın kanı ve gözyaşıdır.

Cumhuriyetimizin, bağımsızlığımızın sembolü Bayrağımız ve İstiklal Marşımızdır.

Bugünü bize bir vatan, şerefli bir mazi, bu bayrağın gölgesinde ebedi bir istiklal kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bütün milletimize kutlu olsun!

Eyl

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ Okul Müdürümüz Mustafa DÖNMEZ'in konuşması ve öğrencilerimizin okudukları şiirlerle kutlandı. Şehitlerimiz anıldı.

Eyl

9. SINIFLARA ORYANTASYON EĞİTİMİ VERİLDİ